bugün

sevdiği entry'ler

9 aralık 2021 lazio galatasaray maçı

benden önce yazılan 9 entrynin 2 si benim zaten. başlığı açan vasıfsız insan da cincon diyerek ağzının dolu olduğunu doğru düzgün konuşamadığını ispatlamış. nickine bakınca zaten entrylerini okumaya bile gerek yok. donuzla geç. her neyse. galatasaray gerçekten benimde beklediğimin üstünde bir avrupa ligi performansı sergiliyor. kuralar çekildikten sonra gerçekten çok zorlu takımlar gelmişti. lazıoya baktığımızda 2019 da şampiyonlar liginde yanlış hatırlamıyorsam son 16 yada çeyrek finale kaldılar. kadrolarında immobile, luis alberto, milinkovic gibi isimler var. marsilya da 2017 yılında avrupa liginde final oynamış takım. moskova zaten bildiğimiz avrupa takımı. gerçekten çok zorlu bir fikstür. galatasaray 1. olduktan sonra hemen diğer takımlara çamur atıyorlar. yahu kardeşim gerçekten türkiye deki çoğu insan kendi başarısızlıklarını başkalarının başarılarına çamur atarak kapatmaya çalışıp kendilerini avutmaya çok meyilliler. tebrik etmesini bil be kardeşim. bu kadar holigan olmayın biraz akıllı mantıklı yorumlar yapın.

ülke puanına gelince. galatasaray sayesinde 2003 yılında türkiye 7. sıraya yükselmişti. yıllarca galatasaray ülke puanını sırtladı. fenerbahçe de elbette 2008 de yardımı oldu. 2013 de gs çeyrek final yapmıştı. 2014 de ise son 16 ya kalmıştık. yani galatasaray ortalama 10 yılda bir büyük bir çıkış sergiliyor ve ülke puanını sırtlıyor. 2014 den sonra yanlış yapılanmalar saçma sapan transferler ve gelen son derece vizyonsuz teknik direktörler yüzünden avrupa da kontak kapattı galatasaray. tarık çamdallı umut bulutlu semih kayalı hakan baltalı son derece vasıfsız kadrolarla oynadık ve en azından uçan kaçan pahalı bir kadrosu bulunan beşiktaş gibi tarihin en kolay grubunda 0 çeker gibi çekmedik. ülke puanını sırtlamak yine galatasaraya kaldı. hepiniz galatasaraya muhtaç oldunuz. beşiktaşdan bir halt olmadı fenerde bekleneni veremedi. inşallah fener konferans liginde bir çeyrek ya da yarı final görürse önümüzdeki seneler için daha umutla bakabiliriz.

galatasaray aldığı puanlarla 19. sıradan 16. sıraya yüksellti. fener gitti ebedi düşmanımıza yünan dollerine 2 maçta da kaybetti ülke puanında öne geçirtti. gelde sinirlenme. bari bir galibiyet ya da beraberlik al be 2 maçta. ayıptır. her neyse. maç hakkında kısa bir yorumda bulunayım. lazio var gücüyle saldıracak. topa hakim olmaya çalışacak. etkili bir biçimde yüklenecektir. burada defans hattımızın son derece konsantre olması gerekmektedir. yedlin ve van anholt gibi oyuncularımızın markajları, pozisyon takipleri ve geçiş hücumlarında topu kapar kapmaz ileride ki oyuncularımıza doğru ve hatasız bir biçimde aktarmaları çok önemli. lazio yüklenecek ama aynı zamanda temnkinli oynamak zorundalar. terim kurt bir hoca. orada türk hakemleri yok. galatasarayı engelleyen hakemler yok. inşallah istediğimizi alacağız. kontra ataklarla lazıoya gol atmak içten bile değil. lazio zor bir deplasman. kadrosu fenerin grubundakilerin toplam değerinden daha fazla. italya deplasmanı. ama 1 puanda imkansız değildir. benim tahminim ilk yarı 0-0, ikinci yarı sürpriz bir şekilde lazio 1-0 öne geçebilir. veya galatasaray 1-0 öne geçebilir. kritik bir maç. lazio öne geçerse muhtemelen bizim b plan olmadığı için lazıo kazanır. ama galatasaray öne geçerse pek kazanacağımızı düşünmüyorum. ama yine de beraberlik alırsak son 16 ya direkt kalmamız çok önemli. zira son 32 ye kalırsak barcelona, dortmund, porto vs. deli takımlarla oynamak zorunda kalacağız. ama kimseden korkumuz yok. öyle yada böyle gruptan çıkmışız. ocak ayında takıma iyi bir ortasaha ve kaliteli bir forvet ile şubatta da olsa martta da olsa avrupa da iddialı bir şekilde kim gelirse gelsin yolumuza devam edeceğiz. haydi aslanım 40 milyon galatasaraylı arkanda.

ismet inönü

Yolum Ankara'ya düştüğü için bugün Anıtkabir'i ziyaret ettiğimde kendisinin de Anıtkabir'de yattığını öğrenmiş bulundum. Dürüst olmak gerekirse kendisinin mezarının korunaksız ve başlıksız olarak, öylece uluorta yere yapılmış olmasını biraz yadırgadım.

Ebedi şef Atatürk'ün mezarı başında doğal ve haklı olarak bir sürü çiçek bulunduğu halde ismet Paşamın mezarının başına halk tarafından bir çiçek dahi konmuş değildi.

ismini anmak istemediğim bazı olmaz olasıcalar tarafından kendisi itibarına o kadar büyük ve haksız saldırılarda bulunuldu ki, eğer şu dünyada bir gram adalet varsa bunun öncülüğünü yapan şahsın bu dünyayı sürünmeden terk etmemesi gerekiyor. O şahsı şakşaklamaya doyamayan millet, yeni yeni hız kazanan iktisadi durumla çoktan hak ettiği bedeli ödeyecek zaten, ona hiç şüphe yok.

Her neyse, bu vesileyle ismet Paşamı bir kez daha anmış olalım. Hataları elbet var ancak çeşitli güzel işlerinin yanı sıra sırf bu milleti ikinci dünya savaşı'na sokmamak için gösterdiği insanüstü çaba dahi onu ayrı bir yere koymak için yeter de artar bile.

Gönlümüzdesin paşam. Allah rahmet eylesin, mekanın cennet olsun.

vedat türkali

Pazar günü ölüm yıldönümüydü, unutmuşum. Bir gün tek başına adlı kitabını ilk okuduğum zamanı hatırlıyorum. Eşekten düşmüş karpuza dönmüştüm. Roman okumayı Vedat Türkali kitapları sayesinde sevdim. ikircikli insan hallerini öyle güzel anlatır ki hayret edersiniz. Müthiş güçlü bir kalem. Bana öyle ya da böyle okumayı sevdirmiş, hayatımda iz bırakmış önemli insanlardan biri. Kendisini yakınım gibi seviyorum. Allah yerinde dinlendirsin.

anın görüntüsü

Bir kedinin anası olmak kolay değildir...

görsel

les jardins de lumiere

mani' nin "bazen merak ediyorum, sırf Tanrı' yı kötü göstermek için, acaba şeytan mı yolluyor dinleri yeryüzüne!" cümlesinin yer aldığı kitaptır.

neden sevgilin yok

görsel

güzel yaşlanmak

Eskiden hayalimdi. Yüz yaşına kadar yaşamak. büyük bir bilgelik ve iyimserlikle gülümseyerek veda edeceğim hayata diye düşünürdüm. Şimdilerde bundan emin değilim. Çünkü kırıla kırıla insanı kırmaya başladım. Düşmanlık edeni daha zor affediyorum, genelde de affetmiyorum. Bir şekilde kendimi güvenli hissetmemi sağlayan ortamı sağladım, duvarlarım çok sağlam. Kimseye kapımı açmaya niyetim yok. Duvarımı yıkmaya huzurumu bozmaya çalışanı bacağından ısırıvericek durumdayım. Daha rap rap biri olup çıktım. Şu iyimserlik, affedicilik dönemleri takribi hangi yaşlara denk gelecek merak ediyorum. Ya öyle biri olamazsam?

15 mayıs 2021 galatasaray yeni malatya maçı

Sezon başından beri bir sürü sorunla boğuşan galatasarayimizin final maçıdır.

Sakatlar, covid19, başkanın oyuncular hakkindaki saçma sapan açıklamaları, belhandanin aniden gönderilmesi, mustafa cengiz- terim gerginliği, ultraslanin terim bıraksin açıklaması vs derken imparator yine iyi bir şekilde gemiyi buraya getirdi.

3-4 hafta önce sampiyonluk gitti diyorduk, bugün şampiyonluğa çok yaklaştık. Bu inanç ve mücadele bile gs taraftarının gönlünde şampiyon olmuş kadar yer etti. O yüzden bu gece şampiyon olsak da olamasak da galatasaray'ı ellerimiz acıyana kadar alkışlayacağız.

Hadi galatasaray. Hadi cimbom. Ölümüne oynayın!

tam kapanmada alkolü yasaklayıp camileri açmak

Artık bu ülkede delirmek an meselesi.

Camiler ibadete açık, yanyana dipdibe namaz kılabilirsin ama bı bira alıp evde yalnız başına ziftlenemezsin öyle mi?!
Nedenmiş?!
Sizin dini inancınız, değerleriniz alkole karşı diye, bunu tüm ülkeye dayatmanın adı nedir?!
Evet baskıdır!

Müslüman değilim belki, yahudiyim, Hıristiyanım, mecusiyim belki ya da çokoprense tapıyorum size ne?!

Yıl olmuş 2021 ve biz hâlâ bu konuları konuşuyoruz.
Yazık!

beyaz zambaklar ülkesinde

kitap kayıt defterimdeki tarih olan 20.12.2020 tarihinde bitirmiş olduğum güzel bir kitap, gerçekten de hem kendimize öz eleştiri yapmak hem de toplumsal anlamda durumumuzu değerlendirmek gibi fikirleri de özümsemeyi sağlayan; öğretici ve insanın kişiliğini, bakış açısını yükseltici olma niteliğini taşıyan müessir eserlerden biri olduğunu düşünüyorum. Atatürk' ün de o yıllarda okunmasını telkin ettiği önemli bir yazındır. Not ettiğim 15-20 civarı cümleden birkaçını paylaşmak istiyorum;

' Çocuklara, "yalan söyleme!", Hile yapma!", " Böyle davranmak iyi değildir, nefret doğurur, günahtır!" derler. Fakat bu sözleri söyleyen aynı kimseler birbirlerini aldatırlar, başkalarını aldatırlar, çocukları aldatırlar ve yine çocuklara, "hiç kimseyi incitmeyin, kibar ve terbiyeli olun!" derler. Fakat kendileri bu kurala uymazlar. ' (sayfa 77)

'Küfür etmek uygarsızlık işaretidir.' (sayfa 57)

'milyonlarca insanın bedeni, fikri ve ahlakı çürüyor da, hiçbir kimse bu kötü kokuyu duymuyor. Herkesin koku duyma yeteneği bozulmuş veya herkes artık bu kötü kokuya alışmış bunu doğal bir durum zannediyor. Fakat bu böyle mi olmalıdır? Milyonlarca insan doğuyor, büyük bir yoksulluk içinde yaşıyor ve ölüyor. Bu böyle mi olmalıdır?' (sayfa 144)

'eğer gençliğin ruhunu işlenmeyen bir tarla gibi kendi hâline bırakırsanız, orada ısırganlar ve dikenler yetişir. Anne ve babaların, çocuklarının beynini ve kalbini böyle işlemeden bırakmaları akla ve vicdana uygun değildir.' (sayfa 79)

(Tutku yayınevi, 1. Basım, 2014)

150 bin doz aşıyı libya ya bağışlamak

Benim vergimle alınan kısmı haram olsun.

150 bin doz aşıyı libya ya bağışlamak

Kendi vatandaşı corona belasından kırılan türkiye'nin satın alıp bağış yaptığı aşı sayısı.
Sözün bittiği yerler o kadar gerilerde kaldı ki!
Kim, kimin malıyla hava atıyor.

anın görüntüsü

Hadi çay koy içelim dediler.
Dedim olur.

görsel